17 Şubat 2020 Pazartesi

Vajinismus Nedir

Vajinismus Nedir

Vajinismus Nedir Sorusuna verilebilecek en net yanıt; Vajinismus bayanlarda görülen vajinal kasılmadır. Kişi cinsel ilişkiye girerken vajinasında bir kasılma görülür ve bu nedenle oldukça ağrılı bir ilişki gerçekleşir. Çoğu zaman cinsel ilişki gerçekleşemez çünkü vajinismus olduğu zaman vajina kendiliğinden kasılır ve kesinlikle penis vajinaya giremez. Bu durum ilk defa ilişkiye girecek bayanlarda sıklıkla görülür. Aslında vajinismus psikolojik bir rahatsızlıktır. Nadiren operasyon ile tedavi edilir.

Vajinismus tedavisi bulunan bir rahatsızlıktır. Genel olarak bayanlara cinsel terapi eşliğinde uzman kişiler tarafından seanslar verilir. Bu seanslar sonrası kişi kendini daha rahat hisseder ve danışmanlığın etki etmediği yerde ilaç tedavisine başlanır. Vajina da cerrahi bir sıkıntı yoksa operasyona lüzum duyulmaz.

Vajinismus Tedavi ücretleri


Vajinismus tedavi ücretleri uygulanacak tedaviye göre farklılık gösterir. İlaç tedavisi her zaman için daha ekonomiktir. Ancak hem fiyat konusunda emin olmak için ve doğru tedaviyi uygulamak için öncelikle uzman bir jinekolog tarafından muayene olmak gerekir. Ancak bu şekilde vajinismus probleminden kurtulmak mümkündür. Fiyat konusunu da ancak hekim ile görüşmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder