24 Kasım 2022 Perşembe

Modern Kalça Protezi Ameliyatı

 

Modern Kalça Protezi Ameliyatı

Total kalça protezinin bileşenleri, doğrudan iskelette cerrah tarafından oluşturulan boşluğa itilir (presle takılır veya içine üflenir) ve kemik dokusunda oluşturulan elastik kuvvetle orada tutulur. Total kalça protezinin şekli çimentosuz fiksasyona uygun olmalıdır.

İlk olarak, çimentosuz protezlerin polietilen veya seramik kapları, asetabulumdaki oymalı boşluğa itilmeden önce metalik bir kılıf içinde sarılmalıdır. Kemik dokusu polietilen veya seramik kap malzemesi ile doğrudan temasa dayanmaz ve polietilen veya seramik kap ham kemik ile doğrudan temas ettiğinde gevşer. Bu çimentosuz kaplar bu nedenle nispeten kalındır; duvarları polietilen veya seramik iç kap ("astar") artı metalik kaplamadan oluşur.

Uyluk kemiğinin (femur) küresel başı pelvisin çanak şeklindeki içi boş yuvasının (asetabulum) içinde hareket ettiğinden kalça eklemine top ve yuva eklemi denir.

Bu eylemi çoğaltmak için, bir total kalça protezi implantının üç parçası vardır: uyluk kemiğine uyan gövde; femurun küresel başının yerini alan top; ve yıpranmış kalça soketinin yerini alan kap. Her parça, çeşitli vücut boyutlarına ve tiplerine uyum sağlamak için çeşitli boyutlarda gelir.

Günümüzde çoğu kalça implantının kök kısımları titanyum veya kobalt/krom bazlı alaşımlardan yapılmaktadır. Farklı şekillerde gelirler ve bazılarının kemiğin içe doğru büyümesine izin vermek için gözenekli yüzeyleri vardır.

Tam Kalça Protezi nedir?

Total kalça protezi ameliyatı, Artroplasti,  osteoartrit, romatoid artrit, kırıklar, çıkıklar, konjenital deformiteler ve diğer kalça ile ilgili problemlerin neden olduğu ağrı ve zayıflığı hafifletmek için yaygın bir prosedür haline gelmiştir.

Kalçanın hangi kısmı değiştirilir?

Hastanın femurunun başı (veya top) ve femurun boynu (uyluk kemiği) çıkarılır. Hasarlı yuvaya bir asetabular bileşen yerleştirilir. Bu bileşen, polietilen kabuk (sert plastik benzeri bir iç astar) ile kaplanmış metal bir "kaptır". Femoral implantın (veya gövdesinin) topu bu yuvaya girerek yeni, hareketli bir eklem oluşturur.

Operasyon genellikle yaklaşık 2 saat sürer. Hastanede kalış süresi de nispeten kısadır, genellikle yaklaşık beş veya altı gündür. Çoğu durumda, tam iyileşme yaklaşık 4 ila 6 ay sürer.

Temel Değerleri Önemsiyoruz

"Sizi merkezde tutan çok basit bir iş modelimiz var."

Her ortak hastanede konuşlanmış sektörün en ayrıntılı ve özel Hasta Bakımı ve Klinik Koordinasyon ekiplerine sahip olarak, size hayal edebileceğiniz en sorunsuz ve kusursuz bakımı sağlıyoruz. 

17 Mart 2022 Perşembe

Kızlık Zarı ve Bekaret Hakkındaki Gerçeği Öğrenin

Kızlık Zarı ve Bekaret Hakkındaki Gerçeği Öğrenin

Kızlık zarı ve bekaret ile ilgili çok sayıda efsane vardır. Bu yazımızda kısaca vajina yapısı, kızlık zarı ve bekaret gerçeğinden bahsedeceğiz. Vajina dişi üreme sisteminin bir parçasıdır ve yaklaşık 10 cm uzunluğundadır. Bir kadının vücudunun içindeki, rahmini vücudunun dışına bağlayan kaslı bir tüptür. Vajina duvarları yumuşak deriden oluşur.


Anatomik olarak mesane ve rektum arasında bulunur ve pelvik tabanın bağ ve kasları tarafından desteklenir. Duvarları, bir iç mukoza zarı ve aralarında erektil bir doku bulunan kaslı bir kaplamadan oluşur.

Vajinanın temel işlevi, spermlerin penisten rahme ulaşması için geçiş yolu sağlamaktır. Aynı zamanda fetüs için bir doğum kanalı ve rahimden adet akışı için bir çıkış noktasıdır. Vajinal astar, seks hormonları Östrojen ve Progesteron tarafından uyarılmaya yanıt verir. Bu astar rahim ile devamlılık gösterir ancak düzgün yüzeyli değildir. Oluklar ve sırtlar ile işaretlenmiştir. Bunlara vajina kolonları denir. Vajinanın içi kuru veya ıslak olabilir.

Cinsel tepki durumundaki boş vajina ortalama 8 ila 10 cm uzunluğa sahiptir. Çiftleşme anında köke kadar penetrasyon gerçekleşmez. Bu sadece belirli özel pozisyonlarda gerçekleşir.

Antalya Kızlık zarı dikimi , vajinal açıklığın bir kısmını kaplayan çok ince bir deri zarıdır. Her kızın kızlık zarı farklıdır. Bazı kadınların adet kanamasına izin verecek kadar küçük delikler içeren kızlık zarı vardır. Bu hassas zar vajinanın girişine kadar uzanır ve vajinayı kısmen kapatır. Birçok kadının kızlık zarında geniş açıklık vardır ve bazılarında hiç kızlık zarı yoktur.

Bazı dini gruplar, bir kadının evlendiğinde tam bir kızlık zarına sahip olmasını bekler. Bunun nedeni, bir kızlık zarının kırılmasının bir yolunun cinsel ilişki yoluyla olmasıdır. Kızlık zarı kırılmışsa gerçeğe uygun değildir. Örneğin ata veya bisiklete binen veya çok spor yapan veya dans eden kızlarda kızlık zarı yırtılabilir. Vajina içine tampon kullanılarak da kızlık zarı kırılabilir.

İlk ilişki sırasında kızlık zarı normalde sağ ve sol olmak üzere iki yerinden yırtılır veya en azından delinir. Bu penetrasyona hafif kan kaybı eşlik eder. Neredeyse her zaman daha fazla veya daha az derecede acı vericidir. 30 yaş üstü kadınlarda sert ve serttir ve cinsel birleşmede önemli güçlükler yaratır.